Miért csiszoljuk?

A mészkőcsiszolás a régi, elhasználódott, sérült mészkő burkolatok felújítását és az újonnan lerakott padlók felületének tökéletesen egy síkba történő megmunkálását jelenti.
A mészkő csiszolás, polírozás, az egyik legáltalánosabb felületképzési módszer.
Minél finomabbra csiszolják, vagy polírozzák a követ, színe annál mélyebb, érettebb, míg felülete egyre fényesebb lesz.
Polírozás során tükröződés alakul ki, azaz csillogóbb lesz a mészkő polírozás hatására.

Az újonnan készülő mészkőburkolat esetén minden esetben javasolni szoktuk a mészkő padló csiszolását. Az összecsiszolt mészkő padló teljesen egy síkot képez, a lapok széle között a fugáknál nem lesz szintbeli eltérés (fogasság) és a burkolaton járva az ember úgy érzi, mintha egy egész lapból készült volna a helyiség. Arról már nem is beszélve, hogy a műgyantás fugázásnak köszönhetően a hézagok szinte eltűnnek, így látványában is egy egészet mutat a padlónk.
Ha már meglévő mészkő burkolatunk elkopott, karcos, fényét vesztette, ideális megoldás a mészkőcsiszolás. Költségében nagyjából harmadannyival lehet számolni, mintha felszednénk régi mészkövünket, és újraburkolnánk, de nem elhanyagolható, hogy időben sokkal rövidebb, a bontással, szétvéséssel járó kellemetlenségek elhagyásával járó munkáról van szó.

Az elhasználódott mészkőpadló csiszolással újszerűvé varázsolható.

Milyen problémák kijavítására alkalmas a mészkőcsiszolás?

mattulás: a mészkő fénye elkopik, nem tükröződik

karcok: a használat során elkerülhetetlen, hogy a mészkő padló karcolódjon, legyenek ezek mikrokarcok, amik a mattulást is okozzák, vagy nagyobb, mélyebb karcolások, melyek pl.: egy bútor elmozdításával keletkeztek

foltok: a mészkőre rákerült, ráfolyt anyagok, vegyszerek okozta marások, foltosodások. Ez a nehezebb feladat, mert az igazán mélyre beszívódott, a kő színétől nagyon eltérő (pl.: vörösbor, kávé a fehér mészkőben) foltokat teljesen eltűntetni nem lehet, de jelentősen csökkenthetőek

kisebb felületi sérülések, csorbulások: nehezebb tárgyak leejtéséből adódó kitörések a mészkő felületén javíthatóak, ha azonban az ütés nyoma1-2 mm-nél mélyebb, akkor csak a lapcsere lehet a megoldás.

Miért minket válasszon a feladatra?

A legprofesszionálisabb vizes technológiával újszerűvé varázsoljuk mészkő padlóját, így a mészkő ismét egy exkluzív megjelenést ad otthonának.

Gépparkunk a lehető legmodernebb, amivel gyorsan és megfizethető áron tudjuk elvállalni a padlójának felújítását.

Kollégáink folyamatos képzésével, tartós végeredményt tudunk nyújtani.

Az általunk alkalmazott mészkő csiszolás technológiával szállópor mentesen, vizesen, de fröcskölés mentesen óvva falait.

Országszerte, személyesen megtekinthető referenciák

Az elvégzett munkákra vállalt garancia

Rövid határidő

Fiatalos lendület