Mészkő csiszolás – Hogyan csináljuk?

A mészkő csiszolás és polírozás folyamatát speciális technológiával, gépekkel és szerszámokkal végezzük el.
Ezek a nagy gépek (120-550 kg) a rajtuk lévő víztartályból a csiszoló kövekkel ellátott tárcsákra engedett hűtővízzel akadályozzák meg, hogy az egyébként rendkívül nagy porral járó tevékenység során a levegőbe semmi se kerüljön.
Fejlett gépparkunknak köszönhetően, a kisebb helyiségek csiszolására alkalmas szerkezetek mellett megtalálhatóak az egészen nagy, akár több ezer négyzetméter méretű felület befogására is kész csiszológépek.
Szomorú tény, de sajnos még a legnagyobb alapossággal és szaktudással lerakott padlóburkolat felületén is találkozunk síkfogassággal, ami annyit jelent, hogy az egyes lerakott lapok között 1-2 mm szintbeli különbség lesz.
A padlócsiszolás ennek a fogasságnak a lemarásával kezdődik. Itt kőtípustól függően gyémántszerszámokkal, vagy durvább csiszolókövekkel a teljes padlófelületet egy síkra csiszoljuk. A mészkő csiszolás első fázisát a durvább szemcsés csiszolókövek segítségével végezzük. Ennek a folyamatnak a keretében hozzuk létre a teljesen egybefüggő mészkő felületet. A durvázás során láthatóvá váló kisebb-nagyobb lyukakat a megfelelő árnyalatra kevert műgyantával folyamatosan tömítjük. A következő lépésben már a finomabb kövek használatával tüntetjük el az erős nyomokat. Végül pedig következik a mészkő polírozás, melyet egészen finom szerszámokkal végzünk, melynek eredménye a fényes mészkő burkolat.

Everhomeextra Kft 2023 | Minden jog fenntartva | Telephely / Bemutatóterem : Budapest, Jászberényi út 29. 1106 | A weboldal készítette: PROFIWEB Theme by Flythemes